Theehuis Het Oude Paard is een onderdeel van Stichting De Paardenkamp, het nationale rusthuis en kenniscentrum voor oudere paarden en pony’s.

Dierenvriend, Dhr. C.J. ’t Hart, zag in 1962 een werkpaard bij het slachthuis staan. Hij besloot dat paarden, na een leven lang werken voor de mens, een fijne, oude dag verdienen in plaats van een enkeltje slacht. Hij richtte De Paardenkamp op. 

Wat destijds begon met een stukje ruw land en een klein vervallen schuurtje, is inmiddels uitgegroeid tot 3 volwaardige boerderijen, met genoeg graas- en stalruimte voor ruim 120 paarden en pony’s van 20 jaar en ouder. En dat allemaal dankzij de steun van donateurs.
Op Boerderij Vosseveld en Het Gagelgat kunnen paardenliefhebbers van jong tot oud onze bewoners bezoeken. De paarden en pony’s worden hier liefdevol verzorgd door een team van vaste medewerkers en vrijwilligers.

Op Boerderij De Birkhoeve beleven paarden hun oude dag zoals ze dat het liefste doen: 24/7 in een kudde op het Paddock Paradise. Deze locatie is alleen op speciale dagen geopend voor bezoek.

Wilt u meer informatie over Stichting de Paardenkamp? Klik dan hier.